Leesboekje 'Gevoelens verbergen'

Gevoelens verbergen is het leesboekje van Beertje Anders over het verbergen van gevoelens. Op school doet Beer de oefening 'Gevoelens verbergen' met de beertjes. Beer Juf legt uit dat het niet laten zien van je gevoelens eigenlijk hetzelfde is als je gezicht verbergen achter een masker. Na het oefenen vertelt Beer Juf het verhaal over Beer Koning en het gouden masker. Beer Koning wordt niet meer serieus genomen als hij zijn strenge masker afzet. Oefenen met gevoelens is goed voor kleuters en jonge kinderen. Zo leren ze hun eigen gevoelens te herkennen en ermee om te gaanen ook leren ze de gevoelens van anderen begrijpen.

Lees meer »

Wat is plagen?

Een filmpje van Beertje Anders voor kleuters over: 'Wat is plagen?' Het filmpje legt uit wat plagen is en hoe plagen ook pesten kan worden. Beertje Anders maakt grapjes, maar Beertje Brilvindt het niet leuk. Beertje Anders gaat door en zijn plagen wordt nu pesten. Beertje Bruin wordt er verdrietig van en gaat huilen.  Bekijk hier het filmpje over plagen Na het bekijken van het filmpje over plagen kan er met de jonge leerlingen nog nagepraat worden over plagen en pesten. 

Lees meer »

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Beertje Anders is er voor kleuters en jonge kinderen. Hij helpt bij de sociaal-emotionele ontwikkeling. De sociaal-emotionele ontwikkeling is de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind. De sociaal-emotionele ontwikkeling bestaat uit twee delen; de sociale en de emotionele ontwikkeling. Bij de sociaal-emotionele ontwikkeling hoort onder andere het ontwikkelen van emoties, het zelfbeeld en het temperament.


Vanaf de kleuterleeftijd gaan kinderen naar school en komen zo in contact met grotere groepen mensen, ze weten steeds beter welk gedrag daarbij hoort.
Het kind leert om de gevoelens en emoties van zichzelf en anderen te begrijpen en om daar goed mee om te gaan. 


Van nieuwe situaties kunnen kleuters de risico's nog niet altijd goed inschatten. Beertje Anders maakt dezelfde situaties mee en laat zien hoe hij hiermee omgaat. Hierdoor krijgen kleuters en jonge kinderen een nog beter besef van de emoties en gevoelens van zichzelf en anderen. Samen met Beertje Anders leren ze hier beter mee om te gaan.
 

Naast de sociaal-emotionele ontwikkeling is er nog de motorische ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling en de morele ontwikkeling. Op de pagina 'gevoelens herkennen' zijn veel filmpjes en lesmaterialen over gevoelens en emoties te vinden. Hiermee kunnen kleuters en jonge kinderen veel oefenen. 

De filmpjes gaan over gevoelens herkennen, gevoelens verbergen, gevoelens versterken met handgebaren en het verhaal van Beer Koning en het gouden masker. De maskers kunnen de kinderen ook zelf gaan maken. Het filmpje Beer Wid wordt tam gaat over een beer die altijd snel boos werd en als de ouders van Beertje Bruin gaan scheiden, is Beertje Bruin daar erg verdrietig van. Het laatste filmpje gaat over de fantasie van mijn gevoelens.


In het winkeltje zijn de kleine leesboekjes over gevoelens en gevoelens verbergen verkrijgbaar. Van het verhaal over gevoelens en het verhaal van Beer Koning en het gouden masker zijn ook vertelverhaal voor een verteltheater gemaakt.

Naar de pagina over gevoelens herkennen.

Lees meer »

Emoties herkennen voor kleuters

Emoties herkennen voor kleuters 

Een leuke les over het herkennen van gevoelens aan de hand van het filmpje 'Gevoelens' van Beertje Anders. In dit filmpje vertelt Beer Juf alles over gevoelens en laat ze de beertje ook met gevoelens oefenen. Zo leren de beertje alle emoties herkennen.

Na het bekijken van het filmpje kunnen de afbeeldingen van de twaalf veschillende emoties ook voor uw leerlingen opgehangen worden en kan er, net als bij de beertjes in de film, geoefend worden. De afbeeldingen kunnen vooraf via het ledengedeelte op de website gedownload en uitgeprint worden.

Lees meer »

Tweetalig onderwijs

Binnen het lidmaatschapsgedeelte op de website zijn alle digitale lesmaterialen van Beertje Anders te downloaden. Nieuw hieraan toegevoegd is Kooky Bear. Met Kooky Bear kan er in de klas gewerkt worden met dezelfde materialen in twee talen. Heel geschikt dus voor scholen waar tweetalig onderwijs wordt aangeboden, maar ook als u als ouder of gastgezin kinderen al op jonge leeftijd al de Engelse taal wilt meegeven. Lees hier meer over Kooky Bear en de voordelen van tweetalig onderwijs. 

Lees meer »

Aanbieding: Vertelverhaal over de herfst

Vertelverhaal 'Het is herfst'

Vertelverhaal met twaalf vertelplaten gedrukt op afwasbaar glanslaminaat (A3-formaat).
Het verhaal past in een Kamishibai of verteltheater, maar je kunt de platen ook op schoot nemen om voor te lezen. 
Prijs: van € 22,95 nu voor maar € 19,95 (geldig tot 1-11-20202)
Bekijken/bestellen

Lees meer »

XXXL kleurplaat toegevoegd!

Het begin van het schooljaar is hét moment om de vijf afspraken met jouw leerlingen te maken. Elke week een nieuwe afspraak. Daarom is nu de XXL kleurplaat bij afspraak 1 - Samen spelen, samen delen toegevoegd. Als je de gratis kleurplaat gaat doen hoor ik heel graag hoe het gegaan is. Stuur je dan een reactie?? 

De vijf afspraken
Beertje anders maakt met kleuters en jonge kinderen vijf afspraken om pesten zoveel mogelijk te voorkomen en de sfeer in de groep te verbeteren. Bij de vijf afspraken zitten heel veel gratis (les-)materialen waar iedereen gebruik van mag maken. Dus gebruik ze op school, de kinderopvang en ook thuis. Naast de gratis materialen zijn er veel leuke, bijpassende posters en vertelverhalen verkrijgbaar. Kortom een compleet pakket waarmee je zo kunt gaan werken. Heel veel plezier met alle materialen!

 

Lees meer »

De scholen gaan weer beginnen!

Nu de scholen weer opstarten kan er, tijdens de gouden weken, gewerkt worden met de vijf afspraken. Elke week één afspraak. De afspraken worden ondersteund met filmpjes, liedjes en er kan van elke afspraak een poster in de klas opgehangen worden. Ook kunnen de afspraken mee naar huis, zodat ook daar de afspraken gelden. Zo gaat het weer een fijn schooljaar worden.
Afspraak 1 - Samen spelen, samen delen
Afspraak 2 - Lief zijn voor elkaar
Afspraak 3 - Goede woorden zeggen
Afspraak 4 - Zeggen wat je wel en niet wilt
Afspraak 5 - Vraag hulp, geef hulp

Lees meer »